Rózsafánk III
8 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 70 dkg liszt
- 4 egész tojás
- 25 dkg porcukor
- csipet só
- kávéskanál sütőpor
- 3-4 evőkanál tejföl
Elkészítés
Nyújtható tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, háromfelé vesszük. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, három különböző nagyságú pogácsaszaggatóval vagy pohárral egyenlő számú darabot vágunk belőle. A tészta széleit késsel bevágjuk legalább négy helyen. A különböző nagyságú tésztákat (legalul a legnagyobb tészta legyen) tojásfehérjével középen összeragasztva, ujjal összenyomva, bő forró zsírban szép pirosra sütjük. A kinyúlt rózsák tetejét tálaláskor égetett sűrű cukorsziruppal meglocsoljuk, vagy porcukorral meghintve, 1-1 szem rumos meggyel díszítjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.